Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

Widget Atas Posting

Cara Ngetung Umur nganggo Excel

Cara Ngetung Umur nganggo Excel - Hallo sobat Caranya Gini, Pada Artikel yang kamu baca kali ini dengan judul Cara Ngetung Umur nganggo Excel, kami telah mempersiapkan artikel ini untuk kalian baca dan ambil informasi didalamnya. mudah-mudahan isi postingan Artikel cara menghitung usia, Artikel cara menghitung usia kandungan, Artikel cara menghitung usia kehamilan, Artikel cara menghitung usia kehamilan dalam bulan, Artikel cara menghitung usia kehamilan dalam minggu dan bulan, yang kami tulis ini dapat bermanfaat. baiklah, selamat membaca.

Judul : Cara Ngetung Umur nganggo Excel
link : Cara Ngetung Umur nganggo Excel

Baca juga


Cara Ngetung Umur nganggo Excel

Cara Ngetung Umur nganggo Excel - Biasane, nek ana wong sing ditakoni umur, ana pirang wong sing bisa mangsuli langsung merga saben taun negmut emut utawa ngrayakna ulang taune. Biasane uga, ana wong sing kudu ngetung disit sekang taun lair tekan siki. Gampang nek arep ngetung gur umure dewek, mung ngurangi taun siki karo taun laire ya lur.

Lah nek misale njenengan kon ngetung umure pirang wong arep kepriwe jajal? Mumet mbok? Kalem bae, merga teknologi sing semakin maju dan terdepan. Siki njenegan pada bisa ngetung umure wong sekali tul nganggo program komputer sing arane Microsoft Office Excel. Contone nek njenengan kue guru, biasane unggal wulan bakal kudu nulis umure muride njenengan mbok. Ora gur 1 utawa loro, mesti akeh muride kuwe.

Cara ngetung umur sing lengkap kue ora bisa gur ngetung nyuda taun saiki karo taun laire. Nek njengan nganggo Excel. Njengan bisa ngetung tekan pirang dina ne. Bab kiye merga format tanggal neng njero Excel nganggo nomer tanggal contone 1 Januari 1980 (Tanggal laire sapa kiye lur?) Pokoke nek njengan nganggo Microsoft Excel kue bakal migunani banget kanggo ngetung umur adhedhasar data sing dilebokna. La, terus kepriwe Cara Ngetung Umur nganggo Excel

Kalem bae mbok nyong ngomong. Njenengan kue bisa nganggo 3 cara men sangkane lewih gampang ngetung umure murid-muride njenengan kabeh. Bisa nganggo Formula Matematika, Nganggo Fungsi Yearfrac utawa nganggo fungsi Datedif. Apa maning kue lah, mumeti temen! Wis siki waca kie aben carane. Yuh dibukak Excel sing ana neng Komputere Njenengan, gawe buku utawa dokumen anyar terus dipeloni langkah-langkahe kie

Ana telung cara kanggo ngetung umur ing excel, yaiku nggunakake formula matematika, fungsi Yearfrac, lan, lan fungsi Datedif.

Cara Ngetung Umur nganggo Excel

1. Cara Ngetung Umur nganggo Excel nganggo rumus matematika

Jane cara kie mayan gampang, gur nyuda tanggal lair saiki banjur dibagi hasil karo nomer 365. K amarga sajrone setaun ana 365 dina.


Kaya sing dituduhake ing gambar kasebut, asile minangka angka desimal. Kanggo asil nggunakake nomer bunder, sampeyan bisa nambah fungsi INT.


Kanggo umur output banjur teks "Taun" bisa ditambahake kanthi nggunakake operator "&".


Cara iki isih dianggep kurang efektif amarga diwatesi yen pitungan ditindakake ing taun kabisat. Iki amarga ing taun kabisat ana 366 dina ing taun.

Uga Waca: Divisi Formula ing Excel2. Cara ngetung umur ing excel nggunakake fungsi Yearfrac
Ngitung perubahan nggunakake fungsi Yearfrac bakal nggawe nomer desimal ing bentuk periode taun miturut prabédan output loro. Panggunaan Sapta 1 ing fungsi Yerfrac minangka pitungan taun miturut nomer asline adhedhasar wulan yaiku ing antarane 2 sing ngeculake sing didhaptar.




Nggunakake fungsi Yearfrac uga mbentuk angka desimal. Nanging kanggo fungsi Yearfrac, aja nggunakake fungsi INT, kayata nggunakake formula matématika saéngga asile babak sapta, nanging gunakake fungsi ROUNDOWN.



Uga Waca: Cara Ngitung Persentase ing Exceltelu Cara ngetung umur ing excel kanthi fungsi Datedif. Formula
loro excel sing diterangake ing ndhuwur mung nggawe pirang-pirang taun. Kanggo umur pirang-pirang wulan, sampeyan bisa nggunakake fungsi Datedif. Kanthi nggunakake fungsi Datedif, sampeyan bisa ngerteni jumlah dina, wulan lan taun ing antarane 2 tanggal sing kena pengaruh. Ing excel, panggunaan fungsi Datedif kudu ditulis kanthi manual amarga umume fungsi iki ora ana ing Excel, nanging ana ing Lotus 1-2-telu. Ana 3 bantahan wektu nggunakake fungsi Datedif, yaiku:
1. Tanggal Wiwitan, yaiku tanggal wiwitan sawijining periode. Ing tabel excel bisa diisi karo data sawise lair.
2. Tanggal Pungkasan, yaiku tanggal pungkasan periode. Ing tabel excel bisa diisi nggunakake data longgar saiki.
telu Unit, yaiku warta sing pengin dingerteni. Kode unit sing bisa digunakake kalebu:

"Y" minangka total taun sing wis kliwat ing sawijining wektu.
"M" minangka total wulan sing kliwat ing sawijining wektu.
"D" minangka total dina ing sawijining wektu.
"MD" minangka bedane antara Tanggal Mulai lan Tanggal Akhir.
"YM" beda wulan antarane Tanggal Mulai & Tanggal Akhir.
"YD" beda karo tanggal wiwitan lan tanggal pungkasan.Iku sawetara cara sing bisa sampeyan lakoni kanggo ngetung umur kanthi unggul, muga-muga bisa dingerteni lan migunani.Cara Ngitung Umur utawa Umur Kanthi Excel Kanthi GampangCara Gampang Ngitung Umur ing Microsoft Excel4 Cara kanggo Ngitung Formula Umur ing Excel kanthi DATEDIF, YEARFRAC lan 360. Fungsi









Demikianlah Artikel Cara Ngetung Umur nganggo Excel

Sekianlah artikel Cara Ngetung Umur nganggo Excel kali ini, mudah-mudahan bermanfaat. jangan lupa untuk membaca postingan artikel lainnya.

Kamu sedang membaca artikel Cara Ngetung Umur nganggo Excel dengan alamat link https://www.carame.my.id/2019/11/cara-menghitung-usia-di-excel.html